Cursus St. Petersburg

21 – 30 oktober (of 2 november) 2019

Cursus Russische kunst

Door: het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg

Deze cursus biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met de indrukwekkende Russische kunst. In oktober 2019, Sint-Petersburg en – facultatief – Moskou. Hieronder vindt u meer informatie.

Praktische informatie

Cursus Russische kunstgeschiedenis

Altijd al meer willen weten over de Russische kunst? Wie nou die Wolgaslepers van Repin waren en waarom er rond 1910 zoveel avant-garde kunstenaars in Rusland waren? Ben je benieuwd hoe de Russische kunstenaars van nu leven en werken? Leer de Russische kunst ter plekke kennen in de rijk gevulde musea en galeries van Moskou en Petersburg.

Van 21 tot en met 30 oktober 2019 coördineert Pauline Michgelsen voor het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg (NIP) de cursus Russische kunstgeschiedenis, die het NIP dit jaar voor de tweede keer organiseert. Verschillende specialisten zullen in een reeks lessen en lezingen met veel beeldmateriaal de Russische kunstgeschiedenis uitgebreid behandelen. Daarnaast worden er musea, ateliers, galeries en andere culturele hotspots bezocht. Ook een korte basiscursus Russisch maakt deel uit van het programma.
Desgewenst kunt u de cursus voortzetten in Moskou van 31 oktober tot en met 2 november.

Voor het programma in Sint Petersburg bedragen de kosten € 470 voor studenten van de deelnemende universiteiten en € 620 voor professionals. Wilt u naar Sint-Petersburg én Moskou zijn de kosten respectievelijk € 620 en € 770. De prijs is inclusief cursusmateriaal, alle lezingen, excursies, workshops en – indien van toepassing – de reis- en verblijfkosten in Moskou, en exclusief vlucht, hotelkosten in Sint Petersburg, vervoer van en naar het vliegveld en binnen de stad, en eten. Het NIP zorgt voor een uitnodiging waarmee u een visum kunt aanvragen.

U kunt u tot uiterlijk 15 september aanmelden via de website van het Nederlands Instituut in Sint Petersburg op deze pagina.
Hier vindt u ook meer informatie over het instituut, het aanvragen van een visum, het regelen van onderdak enzovoort.

Nederlands Instituut in Sint Petersburg

Het NIP is een academisch centrum dat expertise opbouwt op het gebied van Ruslandkunde en diensten verleent aan wetenschappers en studenten van de participerende – Nederlandse – universiteiten. Het organiseert cursussen op alle niveaus, verzorgt opleidingen en stelt stageplaatsen en beurzen ter beschikking aan studenten en onderzoekers in verschillende disciplines.
Het instituut ligt aan de Kaloezjsky pereoelok 3, tussen de Taurische tuinen en het Smolny klooster, ten noordoosten van de Nevski Prospekt.
Mozaïekatelier van de Academie der Kunsten, Petersburg