Cursus St. Petersburg

Cursus Russische kunst

Altijd al meer willen weten over de Russische kunst? Wie nou die Wolgaslepers van Repin waren en waarom er rond 1910 zoveel avant-garde kunstenaars in Rusland waren? Ben je benieuwd hoe de Russische kunstenaars van nu leven en werken? Leer de Russische kunst ter plekke kennen in de rijk gevulde musea en galeries van Moskou en Petersburg.

iconenrestauratie-atelier, Russisch Museum, St Petersburg

Praktische informatie

Pauline Michgelsen verzorgt voor het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg (NIP) de cursus Russische kunstgeschiedenis, met een uitgebreid lezingenprogramma en bezoeken aan musea, ateliers, galeries en andere culturele hotspots in Sint Petersburg en Moskou. Ook een basiscursus Russisch maakt deel uit van het programma. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe data.

Als u zin heeft vast meer over Rusland en Russische kunst te lezen, kunt u ter inspiratie onderstaande leeslijst raadplegen.

Nederlands Instituut in Sint Petersburg

Het NIP is een academisch centrum dat expertise opbouwt op het gebied van Ruslandkunde en diensten verleent aan wetenschappers en studenten van de participerende – Nederlandse – universiteiten. Het organiseert cursussen op alle niveaus, verzorgt opleidingen en stelt stageplaatsen en beurzen ter beschikking aan studenten en onderzoekers in verschillende disciplines.
Het instituut ligt aan de Kaloezjsky pereoelok 3, tussen de Taurische tuinen en het Smolny klooster, ten noordoosten van de Nevski Prospekt.
Mozaïekatelier van de Academie der Kunsten, Petersburg