Cursus St. Petersburg

Cursus Russische kunst

Door: het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg

Deze cursus biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met de indrukwekkende Russische kunst. 2020 slaan we over, maar voor 2021 staat weer een nieuwe cursus gepland in Sint-Petersburg en Moskou. Hieronder vindt u meer informatie.
iconenrestauratie-atelier, Russisch Museum, St Petersburg

Praktische informatie

Cursus Russische kunstgeschiedenis

Altijd al meer willen weten over de Russische kunst? Wie nou die Wolgaslepers van Repin waren en waarom er rond 1910 zoveel avant-garde kunstenaars in Rusland waren? Ben je benieuwd hoe de Russische kunstenaars van nu leven en werken? Leer de Russische kunst ter plekke kennen in de rijk gevulde musea en galeries van Moskou en Petersburg.

Als u zin heeft vast meer over Rusland en Russische kunst te lezen, kunt u ter inspiratie onderstaande leeslijst raadplegen.

Pauline Michgelsen coördineerde in oktober 2018 en 2019 voor het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg (NIP) de cursus Russische kunstgeschiedenis. Verschillende specialisten gaven lezingen met veel beeldmateriaal over de Russische kunstgeschiedenis, er werden musea, ateliers, galeries en andere culturele hotspots bezocht en ook een basiscursus Russisch maakte deel uit van het programma. Beide keren was de cursus een groot succes, dus we gaan ermee door! In 2020 lassen we een pauze in, maar we zijn we alweer druk plannen aan het maken voor 2021. Daarover vindt u tezijnertijd alle informatie op onze site.

Nederlands Instituut in Sint Petersburg

Het NIP is een academisch centrum dat expertise opbouwt op het gebied van Ruslandkunde en diensten verleent aan wetenschappers en studenten van de participerende – Nederlandse – universiteiten. Het organiseert cursussen op alle niveaus, verzorgt opleidingen en stelt stageplaatsen en beurzen ter beschikking aan studenten en onderzoekers in verschillende disciplines.
Het instituut ligt aan de Kaloezjsky pereoelok 3, tussen de Taurische tuinen en het Smolny klooster, ten noordoosten van de Nevski Prospekt.
Mozaïekatelier van de Academie der Kunsten, Petersburg